Политика за поверителност и защита на личните данни

В настоящата “Политика за поверителност и защита на личните данни” е описана политиката за събиране, обработка и защита на личните данни на потребителите на уеб сайта на нотариус Стилиян Тютюнджиев. notary065.bg не събира лични данни извън необходимите за използването на този уеб сайт от страна на потребителите (за подобряване на потребителското изживяване, за статистика и за обратна връзка). Нотариус Стилиян Тютюнджиев не предоставя лични данни на трети лица. Условията за използването на уеб сайта можете да видите в “Общи условия“.

Цели на събирането на лични данни:

Осигуряване на пълна функционалност на сайта;
статистика за посещенията;
връзка с потребителите, които са решили да ни изпратят запитвания.

Принципи при обработката на лични данни в notary065.bg:

  • Законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

Лични данни

Лични данни са всяка информация и данни, които могат да идентифицират физическо лице, пряко или непряко. Обработването на лични данни включва събиране, съхранение, унищожаване, предаване, коригиране, актуализиране, изтриване, унищожаване и всички други действия, които се извършват с Вашите лични данни.

В настоящият уеб сайт се събират единствено лични данни, които не могат да идентифицират конкретни физически лица. Събирането им се осъществява по следните няколко начина:

Контактна форма

Данните, които нотариус Стилиян Тютюнджиев получава чрез контактната форма са: Име, E-mail и телефон. Те служат единствено за комуникацията, която се осъществява с подалият запитване потребител и не се използват с други цели.

В случаите, в които с клиента се води имейл комуникация, изпратените съобщения и приложенията към него могат да съдържат лични данни, които се считат за професионални по своя характер. Нотариус Стилиян Тютюнджиев обработва и съхранява лични данни, единствено с цел изпълнение на нормативно установените му задължения при спазване изискванията на ЗЗЛД и Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕП, с цел осигуряване на исканото удостоверяване/услуга.

Бисквитки (Cookies)

Бисквитките (Cookies) са пакет информация, изпратен от уеб сървър към Интернет браузър, а след това връщан от браузъра всеки път, когато той получи достъп до този сървър. Има различни видове бисквитки. Те са с различна валидност, като минималната е само до края на сесията, а максималната е в срок от 3 години, а управлението им се извършва чрез настройките на браузера на потребителя.

Повече информация за бисквитките и тяхното управление можете да намерите на следните линкове:

Съгласие от страна на потребителя за използване на бисквитките

Съгласието от страна на потребителя за използване на бисквитките се осъществява с натискане на бутона ОК на съобщението, което се появява при отваряне на сайта.

* Нужно е да ви предупредим, че отказът от бисквитките може да доведе до намаляване на функционалностите на уеб сайта, както и до влошаване на качеството на услугата, която предоставяме чрез него.

Отделно от това, потребителят може да настрои и своя браузер дали да позволява бисквитките, дали да използва бисквитки само от определени сайтове, да блокира бисквитки от конкретни сайтове, както и времето на валидност на бисквитките. Тогава, обаче, може да се наложи да настройва някои параметри при всяко посещение на даден сайт или да бъдат блокирани част от функционалностите. Повече информация за бисквитките тук: aboutcookies.org.

Google Analytics

Google Analytics е инструмент на Google Inc, благодарение на който ние получаваме статистика за посещаемостта на сайта си, а вие – единствено релевантни реклами. Информацията, която получаваме не е достатъчна, за да ви идентифицираме като физическо лице, но на базата на нейното събиране, все пак можете да бъдете персонално идентифицирани от Google Inc. Информацията се пази в продължение на 26  месеца, след което се изтрива автоматично.

Ако желаете да се откажете да бъдете проследявани от Google Analytics глобално от всички сайтове, можете да го направите чрез посочения линк – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

* Длъжни сме да ви предупредим, обаче че това няма да спре рекламите, които виждате, а само ще ги направи по-нерелевантни, което означава и все по-малко полезни за вас самите.

Модул за споделяне в социалните мрежи

Чрез него не събираме лични данни, но той може да послужат за събиране на данни за потребителското поведение от компаниите-собственици на съответните социални мрежи – Facebook, Twitter, Google+, Pinterest. Настройките за персонализирани реклами се извършват в потребителския профил в съответната мрежа:

Защита

За да защитим Вашите лични данни от злоупотреба от трети страни, информацията подадена от вас е в криптирана форма посредством SSL (Secure Socket Layer) протокол. Можете да се уверите в това по наличието на зелено с катинарче в прогрес бара на браузера ви и по това, че URL адресът започва с „https“.

Промени в Политиката за поверителност:

Нотариус Стилиян Тютюнджиев си запазва правото да извършва промени по настоящата “Политика за поверителност и защита на личните данни” без предварително уведомление.

Вашите права като субект на данните

  • Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни – по всяко време можете да изискате да прекратим обработката на вашите лични данни.
  • Право на достъп – имате право да изискате информация относно това дали се съхраняват ваши лични данни, както и да получите информация за тях и тяхната употреба.
  • Право на коригиране – в случай, че вашите данни са неверни или непълни, можете да изискате тяхната редакция
    Право на изтриване (правото да бъдеш забравен) – в случай, че поискате прекратяване на обработката на вашите лични данни, ние се задължаваме да ги изтрием без излишно забавяне, освен в случаите предвидени от закона.
  • Право на ограничаване – имате право да ограничите използването на лични данни, когато те са неточни или вече нямаме нужда от тях във връзка с взаимоотношения по договор с вас.
  • Право на преносимост – имате право да получите данните, които съхраняваме за вас с писмено искане по имейл.
  • Право на получаване на информация – имате право да получите информация дали обработваме ваши лични данни и какви са те.
  • Право на възражение – имате право да възразите срещу употребата на ваши лични данни.

Компетентният надзорен орган е Комисия за защита на личните данни (КЗЛД):

  • Адрес: София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров 2
  • Телефон: +359 2 915 3 518
  • E-mail: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  • Уеб сайт: www.cpdp.bg

Администратор на личните данни, събирани от този уеб сайт е нотариус Стилиян Тютюнджиев (065) с адрес: София, ул. “Княз Бориз І” 85, тел.: +359 2 986 7575, e-mail: notary065@abv.bg.

Този уебсайт използва бисквитки, които подобряват работата му. Научете повече

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close